Monday, October 20, 2008

d mana mau ambil wudhuk nih?

Masuk kampung, empunya blog singgah satu Masjid nak solat lah nih, time nk whuduk pulak X da tempat yang elok...hampeh AP Kota belud (entah ada kah dia buat keja).

Sunday, October 19, 2008

Kemalangan depan ofis UMNO Sepanggar

Salam......

Petang tadi 19 Okt, empunya blog menghadiri majlis jamuan hari raya yang di anjurkan oleh Dewan Pemuda PAS Sabah. Suasana agak meriah, tetapi hujan turun agak lebat memungkinkan ia mengurangkan bilangan hadirin yang datang. Empunya blog pergi bersama rakan sekerja Nurlia, pergi hanya sebentar. Sewaktu dalam perjalanan pulang dari majlis itu, empunya blog terlihat sebuah kereta perodua Kancil mengalami kelamangan. Tidak ada apa yang boleh di bantu kerana ramai orang yang lalu lalang berhenti memberikan bantuan. Hanya mampu berkata dalam hati "Mudah-mudah Allah tidak menguji aku sebegini" otak buntu nokta

Bernard Dompok perlekeh Islam, PAS Sabah lapor polis

Oleh: Nabila Abdullah

KOTA KINABALU, 19 Okt (Hrkh)
- Dewan Pemuda PAS Sabah menyifatkan kenyataan media Tan Sri Bernard Dompok yang disiarkan dalam akhbar tempatan Sabah baru-baru ini,sebagai memperlekeh agama Islam dan dianggap biadap serta mengandungi unsur hasutan.

Justeru, Naib Ketua Pemuda PAS Sabah, Lahirul Latigu dan diiringi oleh beberapa orang pimpinan kanan PAS Sabah telah membuat laporan polis di Ibu Pejabat Polis Karamunsing di sini, semalam bagi menunjukan bantahan.

"Kami harap tindakan tegas dapat diambil dari pihak berwajib terhadap Bernard Dompok yang secara terang-terangan mencabar dan menentang kuasa Majlis Raja-Raja sebagai pelindung agama Islam di negara ini,"katanya.

Tambahnya,"kami kecewa dengan tindakan Presiden United Pasokmomogun Kadazandusun Murut Organisation (UPKO) yang seolah-olah dilihat ingin mencetuskan polimik antara agama yang berpanjangan di Malaysia."

Beliau yang juga bekas Setiausaha Pemuda Sabah berkata,tindakan Bernard jelas berniat jahat kerana ia akan menimbulkan suasana tegang di antara penganut agama Islam dengan penganut agama lain di negeri ini.

Pemuda PAS Sabah juga berasa janggal dengan pimpinan Barisan Nasional (BN) khususnya yang beragama Islam kerana tiada bantahan yang dibuat dalam isu ini, sedangkan ketika isu forum Majlis Peguam dahulu ramai yang tampil cuba menjadi juara.

"Bagi kami hal ini menunjukkan sikap double standard pemimpin BN dalam mempertahankan agama Islam dan sikap terlalu menjaga kedudukan politik BN yang dilihat tidak mendapat sokongan rakyat ,"ujar beliau.

Berkait isu ini, Dewan pemuda PAS khususnya PAS Sabah mengingatkan kepada pemimpin atau individu dalam negara ini agar jangan sesekali berani bermain api dengan menyentuh sentimen agama kerana kami komited mempertahankan kesucian Islam dengan apa cara sekalipun.

Lahirul turut mencadangkan agar Bernard memfokuskan halatuju perjuangan beliau untuk membantu menyelamatkan negara di saat dunia mengalami masalah ekonomi, bukan cuba menimbulkan huru hara kepada Malaysia.

Baru-baru ini Presiden UPKO, Bernard Dompok membuat onar dalam ucapannya pada Kongres ke-12 pertubuhan itu dengan menyentuh sensitiviti umat Islam di negara ini umumnya dan umat Islam di Sabah khususnya.

Turut hadir dalam membuat laporan tersebut, Ketua Pemuda PAS Sabah, Anuar Ali,Timbalan Persuruhjaya PAS, Hamzah Abdullah,Setiausaha Pemuda Sabah, Firdaus Fuad, Setiausaha Yayasan Amal, Saifuddin Ahmad dan beberapa ahli Yayasan Amal Sabah. - mks._

Berita ini di petik dari www.harakahdaily.net

Thursday, October 16, 2008

Anak pemimpin Islam Hadhari.....

Bila empunya Blog tengok ini foto, rasa hebat juga keluarga pemimpin Islam Hadhari nie....hihihi...dalam menyesatkan umat Islam...huhuhu.

Wednesday, October 15, 2008

Urang Sabah Urang Susah?

Beberapa hari lalu empunya blog pergi ke Kota Belud, biasa satu daerah yang terkenal dengan jalan rayanya yang penuh dengan najis hamba Allah yang tidak di kurniakan akal. Tidak mengapalah, jikalau Pencipta kurniakan akal tentunya haiwan tersebut malu hendak membuang merata-rata. Empunya blog drive macam ular, bengkang bengkok elak najis, bila empunya blog terkena...arhh tekanan busuk keta.

Namun, busuk keta bukan isunya. Bila empunya blog masuk ke Kampung Lentigi untuk melawat keluarga yang sekian lama tidak di kunjugi. Akak kepada ayah empunya blog yang pernah menjaga empunya blog suatu ketika dulu.

Sebelum tiba di rumah makcik empunya blog, empunya blog ada melalui beberapa rumah yang menarik hati untuk empunya blog singgah. Singgah kerana melihat kedaifan rumah.

Kesian wanita tua yang tidak mengetahui berapa umurnya bila di tanya, memandang empunya blog dengan penuh kegembiraan. Seolah-olah meminta suatu pengharapan. Empunya blog pun hanya mampu tersenyum.

Wanita tua tersebut mempunyai dua orang anak dan tanpa suami, telah menetap di Kampung tersebut ketika dia masih remaja lagi. Seorang anak perempuan wantia tua itu sudah pun berkahwin lalu mengikut suaminya. Manakala seorang lagi anak lelaki wanita tua itu dikatakan akal pendek (terencat akal) tinggal dengannya di rumah yang empunya blog sukar hendak lebel kan sama ada rumah atau pun pondok buruk.

Sebuah pondok yang tiada bekalan air dan elektrik, malah untuk mendapatkan bekalan air, wanita tua itu terpaksa berjalan ke rumah jiran untuk mendapatkannya, dengan keuzuran wanita tua itu tidak mampu menganggkat bilangan botol yang banyak. Pengharapan cahaya pondok pula, wanita tua itu hanya berharap pada lilin sahaja yang bila-bila masa bakal membakar pondok buruk itu yang di perbuat daripada daun nipah.

Menurut wanita tua tersebut, jabatan kebajikan KB sudah beberapa kali datang mengambil gambar untuk diberikan bantuan bulanan, namun hingga ke hari ini bantuan tersebuat belum lagi diberikan.

Apabila emunya blog bertanya dari mana sumber pendapatan untuk meneruskan kehidupan, wanita tua itu menjawab, "Tiada sumber (kewangan) pendapatan, hanya mengharapkan ekhsan dari orang ramai".

Jika empunya blog masuk ke dalam pondok tersebut, empunya blog mendapati saiz pondok buruk tersebut sangat kecil. Dengan ruangan kecil itu, wanita tua itu memasak, membasuh pinggan mangkuk, tidur, dan merehatkan diri.

Bila empunya blog merasakan susahnya diri. rupa-rupa nya ada lagi orang yang lebih susah. Tiba-tiba timbul rasa bersyukur diri empunya blog tidak mendapat ujian sehebat itu. Bila empunya blog melihat pimpinan kanan kerajaan (Pak Lah, Najib dan sekutunya) yang hidup dalam keadaan mewah membiarkan rakyatnya hidp melarat.

Di mana peranan kerajaan dalam menangani isu kemiskinan. Di mana gula-gula Rm1 billion untuk rakyat Sabah, di mana elaun untuk rakyat miskin di Sabah yang kononya elaun itu di tambah, Jikalau di tambah berapa bilangannya?



Sunday, September 28, 2008

Pompuan Buatan @ PB di Bandaraya Sabah

Salam Ramadhan Empunya Blog ucap pada semua pembaca laman ini. Terasa lama tidak update blog ini. Semalam hujung minggu 27 Ogos, empunya blog keluar ronda bandaraya KK seitar jam 1:30 pagi. Jalan-jalan sekali harung mencari sahur. Terasa boring empunya blog di rumah kekawan dah pulang bercuti sempena raya yang tinggal hanya seorang pelajar Bangla yang enggan keluar mengikut empunya blog apabila di ajak sama.

Bila empunya blog ronda di sekitar kawasan Kg Air, agak terkejut melihat golongan pompuan buatan (PB) yang terlalu ramai berkelompok sambil mengoda setiap lelaki yang lalu. Empunya blog lama memerhati kawasan tersebut, seorang demi seorang PB dianggkut oleh lelaki tulen, berbincang bagi signal 1 (hentah apa), lelaki tulen angguk kepala menyatakan ya…PB dengan gaya selamba mengoda naik di kereta lelaki tulen, hentah ke mana.

Empunya turun dari kereta menuju ke arah PB, ajak bercerita respon PB okey, menjawab segala persoalan yang di ajukan. Percaya atau tidak meeka bukanlah tergolong orang yang sukar untuk mendapatkan pekerjaan. Ini kerana ada di antara mereka di siang hari bekerja dengan kerajaan, ada yang menjadi guru, dan ada juga pelajar di salah sebuah institusi pengajian tinggi awam (IPTA).

Apabila empunya blog mengajukan soalan mengapa berbuat demikian, zizi bukan nama sebenar menjawab “untuk mencari kepuasan”. Empunya blog tanya lagi kepuasan for what? Dia kata “kepuasan untuk hidup”. Bila di tanya tidak takut mati ke? Dia kata lagi “sebelum mati i bertaubat”. Di tanya lagi bila U mati?...dia hanya mampu ketawa dan terdiam…di sebalik wajahnya tersimpan seribu rahsia.. Empunya blog aju soalan U asal mana? Mereka masing-masing kata I Tawau, dia ni pun Tawau, yang tu pun Tawau. Dengan selamba empunya blog kata I pun Tawau. Perbualan bertambah rancak apabila empunya blog mendapati mereka semua rata-rata orang Tawau.

PB ni cantik sehingga ada yang mengalahkan pompuan tulen, mereka belanja untuk make Up muka saja sehingga Rm 300 ke atas. Itu baru bahagian muka. Belum termsuk baju yang lip lap, rambut palsu, kasut, suntikan pun belum kira. Ada seorang PB yang sudah membuat Operate berbelanja RM50.000 hanya untuk menukar jantina. Namun begitu mereka berkata ia berbaloi dengan pendapatn yang lumayan. Bincang soal pendapatan, rata-rata mereka yang di tanya berpendapatan RM200 ke atas dalam sehari. Itu langganan orang tempatan, dakwa mereka bila ada warga asing (Amerika, Korea, China) yang melanggan mereka, mereka boleh mendapat RM500 sehari. Ada juga PB yang mengatakan dia boleh dapat RM20,000 sebulan. Tersenyum empunya blog, dalam hati hanya berkata itu kah kepuasan yang di cari. Bila empunya blog lihat rupa dia meybe lah dia boleh dapat RM 20,000 sebulan coz pandang sebijik macam pompuan, hanya suara saja yang membezakan.

PB bekerja kebiasaanya start jam 11.00 malam berakhir sekitar jam 5.00 pagi, di kala orang biasa baru hendak bangun. Sungguh luar biasa cara kehidupan PB ini. Keluar mencari makan secara individu tanpa ada satu konco-konco (bapak ayam) itu yang di dakwa oleh mereka. Apabila di tanya berapa ramai agaknya PB di kawasan ini, mereka berkata “ehh ramai melebihi 50 orang, ini pun bulan puasa nak raya ramai yang pulang kampung, biasanya meriah”, katanya dengan penuh keayuan. Bekerja sebagai PB untuk mendapatkan wang telah lama mereka lakukan, ada yang bertahun-tahun lamanya, tengoklah bila kena cekup mereka lari ke tempat lain.

Empunya blog selesai berbual menyelami hati PB, timbul rasa kesian. Mengapa mereka memilih cara hidup begini. Namun begitu, persoalan lain juga timbul mengapa tiada pemantauan dan tindakan dari jabatan agama Sabah? Kerana mereka ini ramai yang beragama Islam. Kesian…kesian…semoga empunya blog dan golongan ‘pompuan buatan’ mendapat hidayah dari Tuhan pencipta.










Friday, August 22, 2008

Nyawa d hujung tanduk?

Semalam (21 Ogos) empunya blog jalan-jalan ke Perumahan Telipuk Square, jalan saja-saja cari kawan. Hentah siapa yang patut di persalahkan, apartment yang baru diduduki pada tahun 2000 menampakkan keretakan sejak tahun 2003 tiada respon dari pihak yang bertanggungjawb walaupun telah banyak aduan yang mereka buat. Media tempatan Sabah datang sekadar berziarah, tiada laporan yang di buat. Kini hampir 200 buah keluarga yang tinggal di perumahan retak umpama menunggu ajal.

Menjadi adat wakil-wakil rakyat yang di pilih oleh rakyat tidak akan datang melihat keperitan rakyat, tapi bila perumahan Telipuk Square ranap, baru YB, Menteri2 datang hulurkan bantuan, usap takziah, tunjukkan kebaikan palsu, haprak punya pemimpin.

Empunya blog merasa kesian dengan orang Sabah, dah la hasil bumi dikaut kerajaan pusat, penduduknya ramai yang miskin tahap maksima. Harga barang yang melambung tinggi, PTI yang ramai, orang Islam tidak terbela.....Musa Aman mana ko!!!!

Wednesday, August 20, 2008

Lagi-lagi hiburan (UMS)

video

Kebuzyaan melampau.....tidak sempat menulis hanya memberi Video rakaman dan beberapa foto....konsert sempena tamu Gadang di UMS (Adam & Stacy).

Stand Press Sabah-Kita empunya blog di benarkan masuk ke bahagian media. Hanya ini mampu di kutip. Kejahilan agama C & NC membiarkan hiburan yang salah dari segi agama boleh berlaku. Sekiranya C & NC ada fahaman agama Islam yang dalam walaupun sedikit, tentunya konsert yang membawa kesan negatif kepada penonto ini tidak akan berlaku.

Amar Maruf Nahi munkar...selalu di salah ertikan. Empunya blog hanya mampu menjalankan sedikit ajaran agama, tetapi di salah ertikan yang kononya pelampau agama. Hentah penuduh mestinya tidak memahami APA ERTINYA SAYA MENGANUT ISLAM sehingga mampu menuduh empunya blog sebagai pelampau agama.

"ala biasa lah kami cuma mahu berhibur", kata salah seorang yang empunya blog tidak kenali. Hati empunya blog hanya mampu berkata di dalam hati. Kejahilannya membuatkan ia berkata sesedap mulutnya yang tanpa di sedarinya ia akan susah di alam sana.....kesian...kesian agama.....penulisan yang akan bersambung.




Saturday, August 16, 2008

Lelaki Oh lelaki

Sehari sebelum Majlis perkahwinan....semalam sekitar jam 10.40 mlm empunya blog saja-saja mari ke satu acara majlis perkahwinan sesaudara yang akan berlangsung hari ini (16 Ogos). Mula datang tiada kerja yang dilakukan hanya memerhati orang sekeliling. Ramai remaja n kanak-kanak bermain, ketawa, belari lepas itu menangis, lucu tengok keadaannya. Orang-orang tua perempuan sibuk di dapur memasak sambil makan 'sigup' untuk hadirin yang berkunjung. Bermula dari cuci piring, gaul daging dalam kuali besar hinggalah basuh kuali, semua di buat oleh orang perempuan tua.

Terasa kesian pulak makcik-makcik tua itu. Bekerja dengan kuat, berkomunikasi bahasa bajau Kota Belud....empunya blog hanya tersenyum bila ditanya....senyum menandakan tidak faham apa yang di kata.

Terus memerhati, empunya blog maju ke ruang depan melihat situasi orang lelaki. Situasi yang sangat berbeza, orang lelaki umur sekitar 40-an duduk melepak bercerita dengan seanggkatan dengannya. Orang lelaki yang berumur 20-an sibuk menyanyi berkaraoke dan orang lelaki sekitar umur 30-an sibuk bermain terup dan berjudi.

Apa sudah jadi dengan orang lelaki Islam sekarang, lupa apa yang dilarang agama. Mereka lalai dengan hiburan dan kebodohan judi. Pulang bagi makan anak bini duit haram (confirm orang yang guna duit tu jadi ????? ......lelaki oh lelaki....moga Tuhan tidak ketemukan jodoh empunya blog dengan lelaki sebegini.....

Thursday, August 14, 2008

Kerajaan buta mata

Hanya ingin tahu......hu....hu.....hu....

Malam semalam (13 Ogos) empunya blog jalan-jalan gi SMKA Inanam, jalan sekitar jam 7.30 after maghrib, empunya blog guna jalan Tuaran By Pass....punya lah buruk jalan dia, gelap gulita lagi (tiada lampu) bak kata orang lama-lama 'tiang tak berlampu'. Tidak tahu lah empunya blog apa hendak di kata, peruntukan jalan raya di Sabah semakin meningkat dari RMKE-8 di tambah lagi dalam rancangan malaysia ke-9, tapi duit hentah ke mana. Asyik-asyik rakyat Sabah di gula-gulakan kerajaan pusat perihatin konon bagi 1 Billion, tapi perbelanjaan hentah ke mana-mana, Kerajaan Sabah beritahu lah rakyat negeri di bawah bayu ini, ke mana wang di belanjakan? tidak juga perasaan yang bukan-bukan lahir seperti perasaan yang empunya blog ini rasakan. Sekiranya kerajaan perihatin terhadap kemalangan jalan raya yang berlaku di Sabah, JKR sepatutnya buat statistik berapa kemalangan jalan raya yang berlaku di Jalan raya Tuaran By Pass.

Empunya blog tersangatlah hairan, d sekitar bandar KK pulak terlebih lampu, pokok-pokok pun dilampukan, tiang-tiang d suluhkan. Takkan nak suluh n lampukkan pokok DBKK?

Persoalan yang selalu lalu d fikiran empunya blog, Kota Kinabalu status Bandaraya? tetapi infrastruktur tidak melambangkan KK ini bandaraya langsung?.....kerajaan buta mata.....@ JKR buta telinga.....sama saja dua-dua buta....anggota....
video

Monday, August 11, 2008

Lagi-lagi hiburan

Petang tadi (11 Ogos) hujan turun tersangat lebat (Alhamdulillah).

First ptg tadi tgk Dina nyanyi dekat UMS sempena Karnival Ria DIGI & UMS. hebat tu suara dia tidak juga laa, biasa-biasa saja.

Penulis sangat lah hairan apa sudah jadi dengan Institut Pengajian Tinggi Awam (UMS), semakin lama semakin buruk aktiviti yang dihidangkan oleh mahasiswa. Tidak melarang karnival DiGI (khas untuk siswazah) mungkin pelan yang d tawarkan itu berbaloi untuk siswazah, tetapi yang penulis tidak puas hati, apa kaitan karnival DIGI dengan Dina dan artis-artis yang melalak tidak tentu fasal. Kalau ia pun Digi hendak buat karnival, biarlah karnival yang diadakan itu setaraf dengan minda mahasiswa. Artis tidak layak langsung dihidangkan untuk mahasiswa dan mahasiswa pun seharusnya menunjukkan yang mereka itu hebat daripada artis. Ini tidak, Dina keluar naik atas pentas, mahasiswa tolol teriak bagai nak mampus, ada juga kedengaran suara-suara lelaki gatal "wow cantiknya badan".

Penulis melihat mahasiswa sekarang ini asyik dihidangkan dengan hiburan melampau atau istilah orang-orang lama hiburan bodoh. Entah di mana NC UMS. Buta kah mata dia, pekak kah telinga dia, n bisu kah mulut dia, tidak tahu menahu apa yang dihidangkan untuk mahasiswa dia.

Sebelum ini (26 Julai) konsert Anuar Zain, pas 2 Dina pas nie lagi akan datang kump Hujan.

Alahai NC, harapkan orang Sabah pandai mentadbir, tapi sama lah pulak dengan yang dulu-dulu

Artis ....mari....(penulisan yang buntu)



Sunday, August 10, 2008

D Mana Logika?

Salam....

D mana logika sebuah kilang memproses kelapa sawit terbina berhadapan dengan sebuah sekolah rendah kebangsaan Kunak Jaya?

D mana logika sebuah kilang boleh tertubuh di tengah-tengah sebuah kawasan perkampungan?

D mana logika sebuah kilang memproses minyak sawit mengeluarkan asap dan mencemarkan udara boleh wujud di kawasan pekan kecil lagi daif rakyatnya?

D mana logika ADUN (yang dulunya YB Jasa) kononya menjaga kebajikan rakyat boleh membenarkan kilang ini beroperasi yang akhirnya menyusahkan rakyat dengan pencemaran yang dihasilkan?

Foto ini di kutip sewaktu penulis berada di tahun 2, salah sebuah Institut Pengajian Tinggi Awam (2006). Waktu itu kilang tersebut belum lagi beroperasi dan waktu itu juga daerah Kunak di pegang oleh YB Jasa yang terkenal dengan .......(biar penduduk Kunak saja yang tahu).

Kini bila kilang tersebut mula beroperasi, kenderaan berat keluar masuk membahayakan keselamatan penduduk kampung. Jalan raya yang sekian lama elok keadaannya, menjadi rosak akibat penggunaan yang kerap lori berat.

Kerajaan BN jangan sampai hilang nyawa seorang penduduk kampung Kunak Jaya akibat operasi kilang terbabit, baru turun pandang berjumpa rakyat menunjukkan muka keperihatinan yang melampau, walhal bencana tersebut bermula dari kerajaan BN juga. Orang Kampung yang tertipu.....tipu rakyat lagi..lagi...




Thursday, August 7, 2008

'Pub" @ Pusat Kejahilan

Salam buat semua....

Terasa lama tidak kembali, ramai juga blogger beri respon apasal tak Update Minda Kritikal Blog. Ini maknanya ramai juga orang nak tahu isu-isu kritikal di Sabah. Kesempitan masa untuk menulis penyebab terbiarnya blog ini. Penulis tidak tahu sama ada isu yang dibangkitkan dalam penulian ini kritikal atau tidak, kerana sesetengah pendapat ia diperlukan, sesetengah pandangan pula ia wajib di tutup kerana bagi mengelak kebejatan sosial yang semakin melampau, memeningkan kepala 'Musa Aman' yang berpunca darinya juga.

Lesen 'Pub' atau pusat hiburan terletak di tangan kerajaan negeri (pimpinan Musa Aman). Sekiranya ia tidak memberi lesen kepada peniaga jahil tentunya perniagaan jahil ini tidak akan berfungsi. Semalam 6 Ogos, penulis dan rakan (seorang guru) keluar sekitar jam 10 lebih ingin melihat suasana malam sekitar 'pub'.

Penulis hanya 'round' sekitar kawasan kampung air, yang hanya mempunyai 5 lorong dan 5 deretan kedai. Agak terkejut melihat satu baris kedai, kerajaan Islam Hadhari boleh luluskan 3 'Pub'. Penulis mendapati terdapat 6 pub dan beberapa hotel murahan yang agak pelik hotelnya.
Nama pada 'Pub' seolah-olah penulis berada di luar negara saja, semua bahasa orang puteh, tapi tidak mengapalah mungkin kerana Malaysia sudah 50 tahun merdeka, jadi orang Malaysia ingin mengenang kembali bahasa penjajah negaranya sendiri. Sempat juga melihat 'kupu-kupu malam'. Cantik juga, seksi gile, sambil merokok mata tidak tenteram asyik pandang semua arah. Tidak sempat mengutip gambar, beberapa lelaki sedang memerhati kami, penulis n geng pun chau.........malam ini........intai lagi...




Friday, July 18, 2008

Islam Hadhari di sabah II

(Maaf penulisan yang agak simple)

Mungkin sesetengah pihak tidak menganggap iklan ini sensetif, tapi bagi penulis papan iklan sebegini boleh membawa impak yang besar terhadap umat Islam di Sabah khususnya.

Pertama kali melihatnya sememangnya timbul perasaan pelik mengapa boleh papan iklan arak tersegam indah di kala Islam Hadhari diperbesarkan. Tanya pada ustz/ustzh, mereka hanya berkata "kita tidak boleh samakan negeri Sabah dengan Semj..yang ramai penduduknya beragama bukan Islam, apatah lagi di kawasan Pantai Barat". Kefahaman mula timbul, dan perasaan mengiyakan wujud, mungkin hanya ada di kawasan Pantai Barat (Majoriti Non Muslim).

Namun Begitu, ketika penulis pulang ke Tawau, perasaan tidak puas hati timbul semula apabila mendapati iklan papan Arak yang sama wujud di Sabah kawasan Pantai Timur (Tawau, Sandakan) yang majoriti penduduknya beragama Islam.

Mengapa keadaan sebegini boleh berlaku? penulis beranggapan keajaan Hadhari negeri Sabah sentiasa meluluskan apa jua iklan yang membawa kepentingan kepada kerajaan Islam Hadhari BN...

Tuesday, July 15, 2008

Pelarian di bumi sendiri

Merempat di bumi sendiri, jahanam Barisan Nasional!! akan pupus BN 2013.

Hanya mampu memandang dan berfikir kebiadaban kerajaan negeri Sabah. Ketiadaan masa untuk menulis....Esok 16 Julai akan ku bongkar isu ini....DBKK tunggu....

Dijanjikan akan diberi penempatan di Kg Warisan, tapi malang janji suda basi...ini lah janji







Design by Abdul Munir Visit Original Post Islamic2 Template